Little Paris
Hello! Wallo!

Asalamualaikum, Hi i'm Mira. Welcome to My Paris Town. Replace With Yours. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.
Boleh request Tuto kat sini.
Click 'Hantar' sekali sahaja.


Shoutbox

Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   


perubahan

Asalamualaikum, eh hi. k dah lama mira tk bersih kan blog ni kan, mmg dah lama pon. ni pon berkat pertolongan Aynaaa. eh thanks btw k.

tragedi nyeri

tadi , eh silap smlm miera otw balik rumah . naik motor dgn ayah . ayah miera pakai helmet , miera tk pakai helmet , watlek sudahh . then ada dua buah motosikal neh pon tk pakai helmet , baru keluar thstore . then lalu sebuah motor , mamat lha kan , pakai helmet . time tuhh jalan sesak auww . mamat tuhh jerit dye kata , polis kat belakang , belum sempat dye pandang dpn kene langgar dgn lori . asma miera time tuhh , ayah miera pon terkejut . tapi alhamdulilah , nasib baik mamat tuhh tak de pape . apa lagi , ayah miera pon pecut arr . polis tuhh , Hahaha .
mamat tuhh nk tolong org dia pulak yg kene , nasib tk de pape . itulah kekuasaan ALLAH .
dpn mata miera pulak , tragedi yg takakan miera lupakan . trauma miera :')

happy tapi marah

korg mesti pening kan topic miera nk story neh , ouh kyy sebernanya hari neh miera happy sbb fariz harineh dpt phone , seyies mmg miera happy sangat2 kott sbb dah lama tk text dye . kalau nk text dye kene text nombor adik dye . tk best lha kan , rasa mcm tk puas , wahhh ayat miera .


miera marah sebab miera text dye tk reply , kalau tk de cerdit hantar lha call-me-back ke .
boleh kan , lagi satu , kalau dia on FB tk nk tegur org , then tk reply . setiap kali je chat dye ckp busy or adik nk guna laptop , so WHAT ? mcm tuhh lha alasan kau kasi kat aku , aku rasa seperti ' SS ' weyhh , dah arr . tuhh lha miera tulis ' happy tapi marah ' sebijik mcm keling , kau lha keling hihihi . kbye -,,-

berjalan-jalan



ouh kyy , topic tuhh bukan miera g jalan2 pergi mana , just pergi sch je lha . haha watlek watpeace Y. today miera gerak g sch pukul 11.30 , tunggu lha suha punya lama , then g rumah saida pulak amik dia , dah amik saida g rumah aisya pulak . si aisya tengah makan , so terpaksa lha tunggu si besties miera tuhh makan . tengah menunggu aisya makan , keluar lha camera , amik picture sikit . then kami pon bergerak . dalam perjalanan tuhh , mula lha bergosip kan , hahaha . then syikin hantar text kat miera , kata miera kat ne lagi , miera pon ckp arr kat rumah aisya . then berempat menyanyi , saida , suha n aisya nyanyi lagu nada cinta , yg miera terkaku je . miera neh mana sangat tengok nada cinta , kesian kat miera neh . simpati sikit ^_^
panas sangat lha cuaca hari neh , hitam lha kami neh . depan fully kami amik picture lagi . yg miera n aisya , setiap kali jumpa kereta , mendandan , betulkan tudung yg sakai menyakai kan . alhamdulilah , sampai jgk sch yg bergitu indah , indah kah ? 


miera g pondok ddk skjp , then gerak g kantin cari afiqah , syikin , vivie . hm , dorang tak de lagi . pergi pondok balik , jumpa org mesti lha nk bergosip kan , gosip lha sikit . blablabla , syikin text miera , last2 jumpa syikin , fiqah n vivie . naik atas , nmpk cikgu kat bawah , jerit nama cikgu . cikgu nk alihkan kereta then cikgu suruh solat . haha , mcm lha miera neh solat . miera taubat lha miera oii . saida n mimie dah masuk kelas , aisya pulak g bilik profil n pukul 3 dia balik . suha dgn miera, kami pon lepak kat surau . sembang2 perut pulak buat konsert , err bangang je.
then cikgu suruh g bilik SPBT , aku nk g makan jap , then cikgu berlanja kami , yeaahhh . miera neh pantang sikit kalau org berlanja , sukasuka . 


dah siap kami berkelah kat bilik SPBT tuhh , cikgu suruh panggil budak kelas Cerdas . 
mula lha operasi kami mengagih-agihkan buku teks form 3. kelas Cerdas dah habis , kelas mimie pulak Bestari . kerja2 , ikhlas yehh . then kelas saida pulak Arif .
kaki miera terasa nk tercabut lha , sakit tangan miera angkat buku teks . penat miera layan karenah dorg . sabar2 , hahaha . 


akhir nyah siap jgk , esok kene pergi jgk . dah habis lepak bilik profil skjp , then balik naik ayah , rempit sudah , hikhok . sampai rumah kaki lenguh , lenguh sangat2 neh . kbyee 


sch miera cuti lagi , esok miera sch . rabu, khamis , jumaat , isnin n selasa miera sch . miera kene tolong cikgu kat bilik SPBT . habis lha , nnty kalau miera tk bagi buku yg elok2 , dorg marah miera , so terpaksa lha ikut kehendak dorang . tapi kalau miera dah marah , buat tak tahu je lha . sokayy , kalau dorang marah miera , miera terima je . hari neh last raya aidiladha , ouh kyy miera lari dari tajuk jap , skjp je ouhkyy . hari tuhh , miera kan balik kampung batu muda , kuala lumpur . bagi miera tuhh kampung , tapi bagi korg tuhh bandar right . so abaikan , ouh kyy sambung cerita . org yg hantar daging tuhh janji dgn maktok saya pukul 3.00 , tunggu lha sampai kan miera tertidur . bangun2 blom datang lagi . pukul 4.30 baru datang . org yg hantar daging tuhh kat pahang ke nthlha , tak tahu sangat . pastu dah mula start masak2 , start potong daging . ya allah , miera sampai pening bau darah lembu tuhh . rasa sesak nafas , then nak pitam , nak muntah n the last pening gila2 . time tuhh miera sabar je , rasa tk tahan tahu . then , umi miera suruh miera mandi , kan lepas mandi , rasa balik pening je . 

ouh kyy , topic lain pulak , hmm . neh pasal adik angkat miera . azlina lha . kesian dye , banyak masalah bertimpa2 . dia benci sangat dgn ex dye . ex dye ex miera jgk , hahaha 
dulu pon miera benci dye jgk , tapi skrg kawan biasa je . mybe azlina blom boleh terima lagi , miera update neh , bkn nak malukan sesapa . kalau korg fikir cm tuhh , sah mmg salah . hikhok , so akak nak kasi tahu azlina jangan putus asa ouhkyy , allah tak suka org putus asa , kuat kan semangat tuhh , sabar menjalani ujian allah . ouh tuhh miera nak kasi tahu , kbyee <3